• Poštovné - doporučená zásilka České pošty při objednávce nad 1500,- Kč ZDARMA !
  • K nákupu nad 3000,-  dárek !

ZBOŽÍ V AKCI

naše cena 570,00 Kč (22,20 EUR)
naše cena 588,00 Kč (22,90 EUR)
naše cena 1 805,00 Kč (70,29 EUR)

KONTAKTY

Mediderm
Nádražní 386
Tlumačov 76362
napište nám
MUDr.Petra Gelnarová
IČ 87445719 DIČ CZ6959184122

NEJPRODÁVANĚJŠÍ

naše cena 440,00 Kč (17,13 EUR)
naše cena 550,00 Kč (21,42 EUR)
naše cena 325,00 Kč (12,66 EUR)


 

 

SEO webu sledují SEO nástroje.cz

TopSites.cz

NajduZboží.cz


»
Jojobový olej

Jojobový olej se získává ze semen byliny jojoby (lat. Simmondsia chinensis). Jojoba je vzrůstem středně vysoký keř. Jeho domovinou jsou suché oblasti jižních států USA, zejména Kalifornie, Nevady (Mohavská poušť), ale také přilehlých oblastí Mexika. Některé indiánské kmeny využívaly olej ze semen jojoby pro léčbu popálené kůže. Dnes se jojoba pěstuje ve velkém i na jiných kontinentech a zemích - například v Austrálii nebo v Izraeli. Podmínkou pěstování je vždy suchá (aridní) oblast. Na rozdíl od řady jiných olejů obsahuje olej získaný lisovaním semen jojoby vysoké procento mastných kyselin s dlouhým řetězcem, které jsou blíže struktuře lidského kožního mazu než kterýkoliv jiný rostlinný olej. Jojobový olej kosmetické kvality je žlutavé barvy a v pevnou voskovitou hmotu se mění již při 10° C. Směs je bez výraznější vůně, a proto se používá i v aromaterapii jako nosič esenciálních vonných olejů. V kosmetice se jojobový olej uplatňuje v několika formách především v emulzích, nověji i v šamponech nebo vlasových kondicionérech.

Jojobový olej hledejte ve složení jako: INCI: Simmondsia Chinensis Seed Oil

Hlavní funkce: náhrada minerálních olejů, kondicionační složka.

Jojoba

 

Zdroj: kosmetický zpravodaj Syncare 12/2012