ZBOŽÍ V AKCI

NEJPRODÁVANĚJŠÍ


 

 

SEO webu sledují SEO nástroje.cz

TopSites.cz

NajduZboží.cz


Tipy v péči o pleť »
Polysacharidy

Dámy a pánové, dnes vám přinášíme informace a další kosmetické surovině - o polysacharidech.

Ze sacharidů neboli cukrů známe nejdůvěrněji disacharid sacharózu, kterým sladíme. Jednou z významných vlastností cukrů je vzájemná schopnost vázat se na sebe a vytvářet dlouhé řetězce tvořící polysacharid. Polysacharidy mají řadu funkcí – v játrech zastoupený glykogen představuje zásobu energie. Rostlinné škroby jsou významnou stavební jednotkou těl rostlin a mnoho polysacharidů syntetizují také mikroorganizmy.

Cukr

V kosmetice se využívá především modifikovaná celulóza nebo xantanová guma. Oba váží vodu a tvoří s ní gel. Tímto mechanizmem přípravek zahušťují a stabilizují. Některé polysacharidy mají v kosmetice i biologické účinky – hydratují kůži nebo podporují její imunitu. V biokosmetice nahrazují polysacharidy karbomerový gel, který není v této skupině kosmetiky povolený.

Nejčastěji používané polysacharidy:

xantanová guma ( INCI: Xanthan Gum ) – zahušťuje, tvoří gel, hydratuje, má emulgující vlastnosti

metylcelulóza ( INCI: Methylcellulose ) – zahušťující složka, tvoří gel

celulóza ( INCI: Cellulose ) – zahušťuje, tvoří gel

oliosacharidy - např.( INCI: α-Glucan oligosaccharide ) – obnova zdraví povrchu kůže a její imunity

Zdroj: kosmetický zpravodaj Syncare 11/2012, www.ezdrave.cz


NÁZORY A DOTAZY NÁVŠTĚVNÍKŮ

Y2NlYmYxYj