• Poštovné - doporučená zásilka České pošty při objednávce nad 1500,- Kč ZDARMA !
  • K nákupu nad 3000,-  dárek !

ZBOŽÍ V AKCI

naše cena 225,00 Kč (8,70 EUR)
naše cena 5 400,00 Kč (208,69 EUR)
naše cena 1 840,00 Kč (71,11 EUR)

KONTAKTY

Mediderm
Nádražní 386
Tlumačov 76362
napište nám
MUDr.Petra Gelnarová
IČ 87445719 DIČ CZ6959184122

NEJPRODÁVANĚJŠÍ

naše cena 440,00 Kč (17,00 EUR)
naše cena 1 132,00 Kč (43,75 EUR)


 

 

SEO webu sledují SEO nástroje.cz

TopSites.cz

NajduZboží.cz


»
Mycí látky

Dámy a pánové,

dnes si dovolujeme vám prezentovat několik základních informací o mycích látkách, obsažených v kosmetice.

Látka nebo směs, které mají dobře umývat, musí mít schopnost rozptylovat tukové složky (maz a na něj vázané nečistoty ve vodě). Odborně tyto látky nazýváme tenzidy. Hromadí se na rozhraní tuku a vody, přičemž snižují povrchové napětí, které je mezi nimi. V chemii najdeme řadu látek a směsí, které mají mycí účinky, ale jen některé se využívají v kosmetice, protože musí splňovat několik podmínek.

Podmínky pro použití v kosmetice:

Jednou z nich je dobrá tolerance ke kůži. V ideálním případě by neměly ani ve vyšších koncentracích vykazovat dráždivost nebo nadměrně ,,vymývat” mezibunečný maz a narušovat funkce rohové vrstvy. Stále častěji se přidává důležitý požadavek ekologičnosti, která je vyjádřena dobrou odbouratelností v přírodě – biodegradabilitou.

Zvláštní skupinu látek tvoří složky pro výrobu pevných mýdel.

Používané látky:

Sodná sůl lauryléter sulfátu (INCI: Sodium Laurylether Sulfate) – je to nejčastěji využívaný tenzid. Má výborné mycí účinky. Není přípustný v bio kosmetice, ale dosud se za něj nenašla plnohodnotná náhrada.

Amidopropyl betain kokosového oleje (INCI: Cocamidopropyl Betaine) – šetrný, dermatologicky příznivý tenzid. Používá se jako doplněk základních tenzidů. Je přípustný v bio kosmetice.

Sodná sůl kyseliny stearové (INCI: Sodium Stearate) - je příkladem suroviny pro výrobu pevných mýdel.

 

Zdroj: kosmetický zpravodaj Syncare 04/2010